Verschillende diensten

Bewindvoering, curatele, schuldhulpverlening, WSNP, budgetbeheer en budgetcoaching zijn allemaal trajecten om geholpen te worden bij financiële problemen. Echter is er een wezenlijk verschil tussen alle trajecten. Binnen een WSNP (wettelijke schuldsanering) is er sprake van een WSNP bewindvoerder en bij een onderbewindstelling een bewindvoerder beschermingsbewind.
Waar een bewindvoerder beschermingsbewind het vermogen van betrokkene bewaakt is de bewindvoerder WSNP verantwoordelijk om de boedel te beheren en te vereffenen tijdens een schuldsaneringtraject.

Kosten altijd voor u?

Indien mogelijk betaalt betrokkene de kosten voor de dienstverlening zelf. In veel gevallen kunnen deze kosten vergoed worden vanuit de bijzondere bijstand. Allerleij Budget zal de aanvraag hiervoor verzorgen.

Hoogte van de kosten?

De kosten die een bewindvoerder in rekening mag brengen staan vast en worden vanaf 2015 bepaald door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Schuldenproblematiek?

Vaak wordt bewindvoering en budgetbeheer geassocieerd met schulden. Dit is onterecht, veel mensen met een gezonde financiële positie vragen om uiteenlopende redenen beschermingsbewind of budgetbeheer aan.

Voor wie is het bestemd?

Bewindvoering en budgetbeheer kan aangevraagd worden voor iedereen vanaf 18 jaar.

Hoe lang duurt een traject?

Beschermingsbewind wordt in principe voor onbepaalde tijd door de kantonrechter uitgesproken. Opheffen van het bewind zal ook via de kantonrechter verlopen. Budgetbeheer zal bij aanvang voor één jaar worden aangegaan en kan daarna met opzegging van één maand worden opgeheven door beide partijen.

Overstappen van bewindvoerder?

Overstappen is mogelijk wanneer u een goede reden heeft om over te willen stappen naar een andere bewindvoerder.
U dient dit verzoek schriftelijk in te dienen bij de rechtbank met de naam van uw bewindvoerder waar u naar over wil stappen.

Centrale ligging

Allerleij Budget is gevestigd in Angeren. Dit ligt centraal in Gelderland namelijk tussen Arnhem en Nijmegen. Onder kopje ‘contact’ ziet u de kaart.