Wat is budgetbeheer?

In sommige gevallen is de maatregel bewindvoering te zwaar en past budgetbeheer beter bij u. Bij budgetbeheer geeft u het beheer van de financiën en administratie, net als bij bewindvoering, uit handen. Echter zal de post wel op uw eigen adres blijven binnenkomen. U heeft namelijk meer verantwoordelijkheden en heeft de mogelijkheid zelf beslissingen te nemen in overleg met uw budgetbeheerder.

De budgetbeheerder ontvangt uw inkomen en draagt zorg voor het betalen van de vaste lasten. Ook wordt er een budgetplan opgesteld, geadviseerd over eventuele voorzieningen, mogelijk extra inkomsten en bezuinigingen. Echter blijft u zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van de belastingaangiften, kwijtscheldingsverzoeken, declaraties zorgkosten etc. Op deze manier blijft u betrokken bij uw administratie en is de overstap naar zelfstandig beheer minder groot.

Voor wie is budgetbeheer bedoeld?

Budgetbeheer is voor mensen die worstelen met de financiële administratie door bijvoorbeeld een scheiding, ontslag door bezuinigingen of gedwongen verkoop van het huis. We begeleiden door orde op zaken te stellen aangepast op de persoonlijke behoefte.

Hoe vraagt u budgetbeheer aan?

Budgetbeheer kan aangevraagd worden door iedereen vanaf 18 jaar. U kunt Allerleij Budget een bericht sturen via het contactformulier of telefonisch een afspraak maken via 026-711 0098 voor een adviesgesprek.